#Nadia's Recipes -Ελαφριά και υγιεινά λαδερά φασολάκια

Τα φασολάκια είναι ονειρεμένο καλοκαιρινό φαγητό. Από αυτά που μπορείς να τρως κάθε μέρα και να μη χορταίνεις. Υγιεινά, πεντανόστιμα και τόσο ελαφριά. Ειδικά όταν προσέχεις λίγο τις λεπτομέρειες στο μαγείρεμά τους , κάνεις τη διαφορά και κρατάς και όλα τα θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σου, όπως για παράδειγμα αυτά του ελαιόλαδου.

Είμαι σίγουρη ότι έχετε φτιάξει άπειρες φορές το φαγητό και σε διαφορετικές εκδοχές, οπότε σκοπός αυτής της συνταγής δεν είναι να σας μάθει κάτι καινούργιο, αλλά να προτείνει μια πιο ανεπεξέργαστη χρήση των υλικών.

Έτσι λοιπόν, όταν ξεκινάτε με το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε λάδι, αλλά λίγο νερό σε δυνατή φωτιά για να τα μαράνετε. Η γεύση του τελικού αποτελέσματος δε θα αλλάξει κι εσείς θα έχετε αποφύγει την οξείδωση του λαδιού.

Επίσης, αυτό που σίγουρα θα δώσει στο πιάτο περισσότερη γεύση είναι να προσθέσετε στο τέλος, αφού έχει μαγειρευτεί, τον ανθό αλατιού (ώστε να κρατήσει τη γεύση του και τα ιχνοστοιχεία) και ένα εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Όταν οι πρώτες ύλες είναι ποιοτικές, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι καλό και σίγουρα πιο υγιεινό.

Σε σχέση με τα φασολάκια, φυσικά η ιδανική επιλογή είναι να τα προμηθευτείτε φρέσκα, να τα καθαρίσετε και να τα μαγειρέψετε άμεσα. Βέβαια, επειδή αυτό είναι χρονοβόρο και δύσκολο να γίνει στην καθημερινότητα, εγώ επιλέγω τα βιολογικά κατεψυγμένα που τα ψύχουν άμεσα και κρατάνε τα θρεπτικά τους συστατικά.

Η συνταγή είναι πραγματικά απλή, αλλά πεντανόστιμη.

 

fasolakia

 

Θα χρειαστείτε:

 

Εκτέλεση:

Όπως είπαμε και νωρίτερα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φασολάκια για να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι.

Αφήνουμε τα φασολάκια να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν μέχρι να δημιουργηθεί μια πιο παχύρρευστη κόκκινη σάλτσα.

Βγάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να μειωθεί η θερμοκρασία κι ενώ είναι ακόμα ζεστό το φαγητό συμπληρώνουμε τον ανθό αλατιού και το ελαιόλαδο στο σερβίρισμα.

Αν δεν είστε vegan , το ιδανικό τυρί για να συνοδέψετε αυτό το πιάτο είναι η φέτα.

 

Καλή απόλαυση!

 

nadia


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post