#Nadia's Recipes - Υγιεινή και πεντανόστιμη κρέμα σοκολάτας

Ποτέ το υγιεινό δεν ήταν τόσο νόστιμο!

Κάθε φορά δοκιμάζοντας συνταγές για το blog, επιβεβαιώνω πόσο μύθος είναι να νομίζουμε πως μόνο τα παχυντικά φαγητά είναι νόστιμα και πως χρειάζονται βαριά υλικά για μια γευστική κουζίνα. 

Τα φυσικά γλυκαντικά των φρούτων και του μελιού δίνουν απίστευτο αποτέλεσμα και φυσικά το φυτικό γλυκαντικό της stevia είναι λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν την επεξεργασμένη ζάχαρη και τις χημικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη. 

Στη σημερινή μους σοκολάτας, χρησιμοποίησα τις σοκολάτες μας με stevia, γάλακτος και υγείας, και πειραματίστηκα σε μια προηγούμενη συνταγή μας, προσαρμόζοντάς τη στις δικές μου γευστικές προτιμήσεις. 

Όπως πάντα, σας προτείνω να κάνετε κι εσείς κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποιώντας για το στόλισμα του γλυκού φρούτα εποχής και υλικά που εσείς αγαπάτε. 

Έτσι λοιπόν, τα υλικά που χρησιμοποίησα για την κρέμα σοκολάτας ήταν τα εξής: (5-6 μερίδες) 

Εκτέλεση:

 

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και τις μπανάνες και τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τους χουρμάδες, τη βανίλια, το βούτυρο αμυγδάλου, το κακάο και το αλάτι. Όσο πιο ώριμα είναι τα αβοκάντο και οι μπανάνες, τόσο πιο ωραία υφή  θα έχει η κρέμα μας. 
  • Βγάζουμε από το μίξερ τη μισή ποσότητα της κρέμας και την αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε 1 σοκολάτα υγείας με stevia και τη ρίχνουμε στο μίξερ με τη μισή ποσότητα της κρέμας. Χτυπάμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. 
  • Σερβίρουμε το μίγμα σε ποτηράκια γυάλινα (η ποσότητα αυτή θα σας φτάσει για περίπου 3 μερίδες) και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να δέσει η κρέμα. 
  • Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας, αλλά αυτή τη φορά με τη  σοκολάτα γάλακτος με stevia. Δηλαδή, ρίχνουμε στο μίξερ το υπόλοιπο της κρέμας που έχει μείνει, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος, την προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίζουμε την ποσότητα σε ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο. 

 

Για το δικό μου γαρνίρισμα χρησιμοποίησα:

 

Φυσικά, εσείς μπορείτε να επιλέξετε τα δικά σας αγαπημένα φρούτα και υλικά στην κρέμα σας. 

Καλή επιτυχία!

TIPS

  • Εαν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε 2 είδη σοκολάτας όπως εγώ, απλά διπλασιάστε την ποσότητα της σοκολάτας επιλογής σας στη συνταγή.  
  • Αν οι χουρμάδες σας είναι σκληροί και δε λιώνουν, πριν τους χτυπήσετε στο μίξερ, μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά, ακουμπήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά και χρησιμοποιήστε τους αμέσως μετά.  
  • Προτιμήστε φρούτα εποχής στο γαρνίρισμα, μιας και περιέχουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός χρειάζεται ανα εποχή.

 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post