#Nadia's Recipes - Υγιεινά μάφινς μπανόψωμου

Το μπανανόψωμο έχει έρθει τα τελευταία χρόνια σαν συνταγή και στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι πως έχει αγαπηθεί πολύ!

Είναι εύκολο, γλυκό χωρίς να λιγώνει, κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ και μπορεί να γίνει πολύ πολύ υγιεινό. 

Οι μαμάδες το αγαπούν γιατί αρέσει στα παιδιά και γιατί καταναλώνουν με αυτόν τον τρόπο φρούτα, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Επίσης, είναι το τέλειο συνοδευτικό σε απογευματινό καφέ, οπότε όλοι μένουν ευχαριστημένοι!

Πάμε να το φτιάξουμε στην υγιεινή φυσικά εκδοχή του!

Για τα muffins θα χρειστούμε: (7-8 ατομικά μάφινς)

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • λίγες σταγόνες φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα
  • μια πρέζα ανθό αλατιού
  • 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη, χτυπημένη στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι
  • 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 1κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ 
  • 3 κ.τ.σ βιολογικό μέλι ελάτου
  • 1 κ.τ.γ σπόρους chia 

muffins

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C, στον αέρα.
  • Λίωστε τις μπανάνες με ένα πηρούνι ή στο μούλτι και σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατατέψτε με υπόλοιπα υγρά υλικά (ελαιόλαδο, αβγά, βανίλια, μέλι, γιαούρτι).
  • Ανακατέψτε καλά με σύρμα και αρχίστε να προσθέτετε και τα στερεά στοιχεία σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς! Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα. 
  • Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο τη μέσα πλευρά των ατομικών ταψιών για μάφινς, ώστε να μην κολλήσουν κατά τo ψήσιμο. (υπάρχουν αλουμινένια μιας χρήσης για μεγαλύτερη ευκολία)
  • Χωρίστε το μίγμα στα ταψάκια. Αφήστε χώρο γιατί θα φουσκώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
  • Ψήστε για περίπου 25 λεπτά. (Τα μάφινς θα είναι έτοιμα, όταν τα τρυπήσετε προσεκτικά με οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι και αυτά βγαίνουν καθαρά)
  • Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα 10 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Βγάλτε τα προσεκτικά από τα ταψάκια και σερβίρετε με φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο θέλετε!

healthy muffins

 

TIPS:

  • Αν θέλετε να χρησιμοποίησετε μόνο βρώμη στη συνταγή σας, μπορείτε να το κάνετε, αλλά δε θα έχει την αίσθηση του κέικ. Θα μοιάζει περισσότερο με μούσλι ή μπάρα, οπότε καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ταψάκι για το ψήσιμο.
  • Μην ανησυχείτε για τα ακριβή γραμμάρια του φλυτζανιού. Απλά φροντίστε όταν φτιάχνετε μια συνταγή με αυτόν το τρόπο να χρησιμοποιείτε για μέτρηση το ίδιο φιτζάνι σε όλα τα υλικά. 
  • Όπως πάντα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε και υλικά της αρεσκείας σας, όπως κομματάκια σοκολάτας ή μικρή ποσότητα ξηρών καρπών. 


Καλή επιτυχία!

 


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post