#Nadia's Recipes - Τα αγαπημένα μου ψητά λαχανικά
Τα αγαπώ τα λαχανικά. Και αγαπώ να τα φτιάχνω με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά.
Μια από τις πολύ αγαπημένες μου, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για να τα φτιάχνω είναι αυτός που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα.
Αρκούν κάποια φρέσκα υλικά, η σωστή sauce και δε θα πιστεύετε το αποτέλεσμα!
Πριν λίγες μέρες λοιπόν μου έφερε ο πατέρας μου τη σοδειά της ημέρας από το μποστάνι που καλλιεργεί και γέμισε το σπίτι χρωματιστά βιολογικά λαχανικά.
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια ήταν αυτά που χρησιμοποίησα εγώ, αλλά εσείς μπορείτε φυσικά να βάλετε τα δικά σας αγαπημένα. Προτιμήστε όμως βιολογικής καλλιέργειας γιατί δεν περιέχουν χημικά φυτοφάρμακα.
Τα έκοψα λοιπόν σε κομμάτια και τα άπλωσα σε ένα ταψάκι.
Χρησιμοποίησα το χοντρό μας αλάτι με merlot, πιπέρια και ρίγανη που είναι ιδανικό για ψητά λαχανικά και δίνει αυτή την έξτρα γεύση που χρειάζονται για να απογειωθούν.
Τα ανακάτεψα πολύ καλά για να πάει το αλάτι σε όλα τα σημεία και τα έβαλα στο φούρνο.
Τα έψησα στους 180 C στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα, προσέχοντας ωστόσο να μην καούν.
Και περιμένοντας να γίνουν, έφτιαξα τη sauce! (Η ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε είναι δική σας επιλογή, κρατήστε μόνο τις αναλογίες)
Συστατικά:
- 9 κουτ. της σούπας εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας βιολογικό βαλσάμικο ξύδι
- 1 κουτ. της σούπας βιολογικό μέλι ελάτου
- 1 σκελίδα σκόρδο (αν σας αρέσει η έντονη γεύση του, χρησιμοποιήστε 2 σκελίδες)
Βάλτε τα υλικά για τη sauce σε μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάλτε τα λαχανικά από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστά περιχύστε από πάνω τη sauce και ανακατέψτε καλά.
Και voila, είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα απολαύσετε σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτο ή σαν ελαφρύ γεύμα μαζί με τυρί και κριτσίνια.
Σας το εγγυώμαι ότι θα λατρέψετε τη γεύση και θα είναι μια πολύ εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη λύση για γρήγορο φαγητό!
Καλή απόλαυση,
Νάντια