#Nadia's Recipes - Ελληνική σαλάτα με ρεβύθια

Σε αυτή την εκδοχή τα κάνουμε σαλάτα, τα συνδυάζουμε με κόκκινη κινόα και τα συνοδεύουμε με υπέροχη σως ταχίνι. Πλήρες γεύμα, ισορροπημένο και μεσογειακό, που διατηρείτε και στο ψυγείο για την επόμενη μέρα στο γραφείο.

 

Υλικά:

  • 1 κούπα ρεβύθια βρασμένα
  • Μια χούφτα Ντοματίνια , κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα κόκκινη κινόα, βρασμένη
  • ½ κόκκινη και ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Μισή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένου
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Σως:

 

quinoa salad

 

Εκτέλεση:

Από το προηγούμενο βράδυ βυθίζουμε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.   Τα σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, βράζουμε και την κόκκινη κινόα για 10 λεπτά, τη σουρώνουμε και την ανακατεύουμε με τα ρεβύθια σε βαθύ μπωλ.

Φτιάχνουμε τη σως , συνδυάζοντας τα υλικά σε βαθύ μπωλάκι και χτυπώντας τα με ένα κουταλάκι ώστε να γίνουν μια παχύρρευστη σως.

Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπωλ και περιχύνουμε τη σως. Ανακατεύουμε καλά προσεκτικά, ώστε η σως να πάει παντού χωρίς να διαλυθούν τα υλικά και σερβίρουμε σε coconut bowl.

Καλή απόλαυση!

nadia


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post