#Nadia's Recipes - Μελιτζάνες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Πολλά λαχανικά, ελαιόλαδο, μυρωδικά είναι μόνο λίγα από τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά κόρον και που είναι ταυτόχρονα πεντανόστιμα και υγιεινά!

Το σημερινό πιάτο είναι από αυτά που τρώω κάθε φορά που έρχομαι στην Ναύπακτο και που φτιάχνει μια οικογενειακή φίλη εξαιρετικά.

Ζήτησα λοιπόν συνταγή και τη μοιράζομαι μαζί σας με πολύ χαρά. Αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες, θα την λατρέψετε. Είναι με διαφορά η καλύτερη συνταγή με μελιτζάνες που έχω δοκιμάσει!

 

Θα χρειαστείτε:

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε κατά μήκος ένα μικρό μέρος της, αυτό που στα γεμιστά λέμε «το καπάκι»

Ρίχνουμε στο σημείο που κόψαμε λίγο ανθό αλατιού και λίγο ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 με αέρα πάνω και κάτω , για περίπου 40 λεπτά. (μέχρι να μαλακώσουν)

Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, τσιγαρίζουμε σε 1 μικρή κούπα ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το βαλσάμικο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το μέλι, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει καλά η σάλτσα. Στο τέλος του μαγειρέματος, η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι ζουμερή και να μην έχει στεγνώσει. Αν σας έχει πήξει πολύ, συμπληρώστε ζεστό νερό και ανακατέψτε. Επίσης, ρίξτε στο τέλος τον μαϊντανό!

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα πιρούνι πιέζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας προς τα κάτω και προς το πλάι, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη σάλτσα που θα βάλουμε. Σε μια γάστρα τοποθετούμε κάθε μελιτζάνα και τη γεμίζουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Όση έχει περισσέψει, τη συμπληρώνουμε στα κενά της γάστρας και ψήνουμε με το καπάκι στο φούρνο, στους 200 με αέρα, για περίπου 40 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Καλή απόλαυση!

 

Tips:

Αν δεν είστε vegan, ο ιδανικός συνδυασμός για αυτό το φαγητό είναι φυσικά η φέτα.

 

nadia


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post