Carrot cake, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη και βούτυρο!
Όταν μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο carrot cake, σε υγιεινή και ελαφριά εκδοχή, τότε το κάνεις ξανά και ξανά!
Αυτή τη συνταγή την λατρέψαμε και θα γίνει και μια από τις δικές σας αγαπημένες!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 κούπα χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
➡️ 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
➡️ 1 κούπα αλεύρι βρώμης
➡️ 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
➡️ 1 κ.τ.γ baking powder
➡️ 1 καρότο, τριμμένο
➡️ 1 κ.τ.γ κανέλα
➡️ 1/4 κούπα τριμμένο λιναρόσπορο
➡️ 1/2 κ.τ.γ πιπερόριζα, σε σκόνη
➡️ 1 πρέζα αλάτι
➡️ 1/2 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
➡️ 1/2 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
➡️ 1/4 κούπας σταφίδες
Για το topping, θα χρειαστείτε:
➡️ 150γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
➡️ 1 κ.τ.σ γιαούρτι
➡️ 1 κ.τ.σ μέλι
Εκτέλεση:
➡️ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C , στον αέρα.
➡️ Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό γάλα και τους αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Μετά χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να σχηματιστεί πάστα.
➡️ Σε μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε την πάστα με τους χουρμάδες. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
➡️ Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς
➡️ Φτιάχνουμε το topping ανακατεύοντας καλά το τυρί κρέμα (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), με το γιαούρτι και το μέλι και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
➡️ Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα!
Καλή απόλαυση!
Αυτή τη συνταγή την λατρέψαμε και θα γίνει και μια από τις δικές σας αγαπημένες!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1 κούπα χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
➡️ 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
➡️ 1 κούπα αλεύρι βρώμης
➡️ 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
➡️ 1 κ.τ.γ baking powder
➡️ 1 καρότο, τριμμένο
➡️ 1 κ.τ.γ κανέλα
➡️ 1/4 κούπα τριμμένο λιναρόσπορο
➡️ 1/2 κ.τ.γ πιπερόριζα, σε σκόνη
➡️ 1 πρέζα αλάτι
➡️ 1/2 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
➡️ 1/2 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
➡️ 1/4 κούπας σταφίδες
Για το topping, θα χρειαστείτε:
➡️ 150γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
➡️ 1 κ.τ.σ γιαούρτι
➡️ 1 κ.τ.σ μέλι
Εκτέλεση:
➡️ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C , στον αέρα.
➡️ Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό γάλα και τους αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Μετά χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να σχηματιστεί πάστα.
➡️ Σε μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε την πάστα με τους χουρμάδες. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
➡️ Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς
➡️ Φτιάχνουμε το topping ανακατεύοντας καλά το τυρί κρέμα (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), με το γιαούρτι και το μέλι και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.
➡️ Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα!
Καλή απόλαυση!