#Nadia's Recipes - Καστανό ρύζι με τζίντζερ, ντοματίνια και αβοκάντο
Στη συνταγή συνοδεύεται κυρίως από σπόρους, αρωματικά αλλά και αβοκάντο! Φυσικά ο καθένας μπορεί να αντικαταστήσει κάποια από τα συνοδευτικά με τα δικά του αγαπημένα προϊόντα. Ένα υπέροχο vegan πιάτο!
Υλικά
- 150 γρ. καστανό ρύζι
- 5 cm φρέσκο τζίντζερ χωρίς τη φλούδα
- 1 κ.γ. λευκό ξίδι με θυμάρι
- 4 κ.σ. ανακατεμένοι σπόροι (όπως κολοκυθόσπορος,παπαρουνόσπορος και ηλιόσπορος)
- 3 – 4 ντοματίνια κομμένα
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
- 2 κ.τ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- ανθό αλατιού
- πιπέρι
Μέθοδος
Βάζετε το ρύζι μαζί με μια κούπα (250 ml ) νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το βράζετε. Μόλις αρχίσει να βράζει, σφίξτε το καπάκι, χαμηλώστε την θερμοκρασία πολύ και αφήστε το για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείστε το μάτι αφήνοντας το καπάκι πάνω και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο το ρύζι θα είναι βρασμένο και θα έχει απορροφήσει το νερό.
Όσο βράζετε το ρύζι, χρησιμοποιείστε ένα ειδικό κόφτη για να κόψετε το τζίντζερ σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βάλτε το σε ένα μπολ ανακατέματος. Προσθέστε το λαδόξιδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα το τζίντζερ, τους σπόρους και τα ντοματίνια.
Τέλος, χωρίστε σε δύο μικρά μπολ (μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας coconut bowls) και βάλτε από πάνω το avocado.
Καλή απόλαυση!