Σπιτικό παγωτό ξυλάκι!
Έτοιμοι για το πιο δροσιστικό παγωτό γρανίτα σε ξυλάκι;
Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό το σπιτικό παγωτό είναι η τέλεια λύση για γλυκό, για μικρούς και μεγάλους!
Είναι πανεύκολο και μπορεί να γίνει με κεράσια, φράουλες, μούρα ή και βερίκοκα!
Για την γρανίτα θα χρειαστείτε: (3 ξυλάκια παγωτό)
➡️ 4-5 μικρά ροδάκινα, σε κομμάτια
➡️ 1 κ.τ.σ μέλι
➡️ 1/3 ποτηριού κρέμα καρύδας
➡️ λίγο χυμό λεμονιού
Για τη σοκολάτα θα χρειαστείτε:
➡️ 3 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
➡️ 1-2 κ.τ.σ κακάο
➡️ 3 κ.τ.σ λάδι καρύδας
➡️ 2 κ.τ.σ μέλι (δοκιμάστε, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το παγωτό)
Προαιρετικά:
➡️ ξηρούς καρπούς, σπασμένους
➡️ ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
➡️ Κόβουμε το φρούτο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε τηγάνι.
➡️ Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φρούτο να βγάλει τα υγρά του.
➡️ Συμπληρώνουμε μέλι, ανακατεύουμε καλά και τραβάμε από την φωτιά.
➡️ Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μεταφέρουμε σε μίξερ, μαζί με κρέμα καρύδας και λίγο χυμό λεμονιού.
➡️ Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης, αφού πρώτα έχουμε περάσει στην φόρμα τα ξυλάκια παγωτού.
➡️ Με ένα ξυλάκι, αφαιρούμε την έξτρα γρανίτα από τις φόρμες, ώστε να «ισιώσει» το παγωτό και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
➡️ Όσο παγώνει η γρανίτα, σε ένα ποτήρι φτιάχνουμε τη σοκολάτα ενώνοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά.
➡️ Ξεφορμάρουμε τις γρανίτες και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Τις σηκώνουμε και αφήνουμε τη σοκολάτα να καλύψει όλη τη γρανίτα. Την κρατάμε στο χέρι, μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
➡️ Πασπαλίζουμε με τον σπασμένο ξηρό καρπό και τον ανθό αλατιού και μόλις έχει παγώσει τελείως, είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή για να ξαναμπεί στην κατάψυξη!
Καλή απόλαυση!
Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό το σπιτικό παγωτό είναι η τέλεια λύση για γλυκό, για μικρούς και μεγάλους!
Είναι πανεύκολο και μπορεί να γίνει με κεράσια, φράουλες, μούρα ή και βερίκοκα!
Για την γρανίτα θα χρειαστείτε: (3 ξυλάκια παγωτό)
➡️ 4-5 μικρά ροδάκινα, σε κομμάτια
➡️ 1 κ.τ.σ μέλι
➡️ 1/3 ποτηριού κρέμα καρύδας
➡️ λίγο χυμό λεμονιού
Για τη σοκολάτα θα χρειαστείτε:
➡️ 3 κ.τ.σ φυστικοβούτυρο
➡️ 1-2 κ.τ.σ κακάο
➡️ 3 κ.τ.σ λάδι καρύδας
➡️ 2 κ.τ.σ μέλι (δοκιμάστε, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το παγωτό)
Προαιρετικά:
➡️ ξηρούς καρπούς, σπασμένους
➡️ ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
➡️ Κόβουμε το φρούτο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε τηγάνι.
➡️ Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φρούτο να βγάλει τα υγρά του.
➡️ Συμπληρώνουμε μέλι, ανακατεύουμε καλά και τραβάμε από την φωτιά.
➡️ Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μεταφέρουμε σε μίξερ, μαζί με κρέμα καρύδας και λίγο χυμό λεμονιού.
➡️ Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης, αφού πρώτα έχουμε περάσει στην φόρμα τα ξυλάκια παγωτού.
➡️ Με ένα ξυλάκι, αφαιρούμε την έξτρα γρανίτα από τις φόρμες, ώστε να «ισιώσει» το παγωτό και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
➡️ Όσο παγώνει η γρανίτα, σε ένα ποτήρι φτιάχνουμε τη σοκολάτα ενώνοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά.
➡️ Ξεφορμάρουμε τις γρανίτες και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Τις σηκώνουμε και αφήνουμε τη σοκολάτα να καλύψει όλη τη γρανίτα. Την κρατάμε στο χέρι, μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
➡️ Πασπαλίζουμε με τον σπασμένο ξηρό καρπό και τον ανθό αλατιού και μόλις έχει παγώσει τελείως, είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή για να ξαναμπεί στην κατάψυξη!
Καλή απόλαυση!