Σπιτικά κράκερς!
Γιατί να αγοράζετε έτοιμα, όταν μπορείτε να φτιάξετε τα πιο εύκολα, νόστιμα, τραγανά και θρεπτικά σπιτικά κράκερς;
Χωρίς καθόλου αλεύρι και πρόσθετα!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1/2 κούπα λιναρόσπορο
➡️ 1 κούπα με κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, σπόρους κάνναβης, μαύρο σουσάμι και σπόρους chia
➡️ 1 κούπα βραστό νερό
➡️ Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί (προαιρετικά)
➡️ Ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
➡️ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C, με αέρα
➡️ Σε ένα μπωλ βάζουμε τον λιναρόσπορο και συμπληρώνουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σχηματίσει ένα κολλώδες μείγμα (είναι αυτό που κρατά τα σποράκια ενωμένα)
➡️ Σε ένα ποτήρι, ενώνουμε τα υπόλοιπα σποράκια και τα προσθέτουμε στο μπωλ με τον λιναρόσπορο, ανακατεύοντας καλά.
➡️ Σε ένα ταψί, απλώνουμε λίγες σταγόνες λάδι και από πάνω τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος. Το λάδι θα το κρατήσει σταθερό στο ταψί!
➡️ Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο χαρτί, μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση
➡️ Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
➡️ Ψήνουμε για 20 λεπτά, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 175C και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα!
➡️ Σπάμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Χωρίς καθόλου αλεύρι και πρόσθετα!
Θα χρειαστείτε:
➡️ 1/2 κούπα λιναρόσπορο
➡️ 1 κούπα με κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, σπόρους κάνναβης, μαύρο σουσάμι και σπόρους chia
➡️ 1 κούπα βραστό νερό
➡️ Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί (προαιρετικά)
➡️ Ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
➡️ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C, με αέρα
➡️ Σε ένα μπωλ βάζουμε τον λιναρόσπορο και συμπληρώνουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σχηματίσει ένα κολλώδες μείγμα (είναι αυτό που κρατά τα σποράκια ενωμένα)
➡️ Σε ένα ποτήρι, ενώνουμε τα υπόλοιπα σποράκια και τα προσθέτουμε στο μπωλ με τον λιναρόσπορο, ανακατεύοντας καλά.
➡️ Σε ένα ταψί, απλώνουμε λίγες σταγόνες λάδι και από πάνω τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος. Το λάδι θα το κρατήσει σταθερό στο ταψί!
➡️ Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο χαρτί, μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση
➡️ Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
➡️ Ψήνουμε για 20 λεπτά, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 175C και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα!
➡️ Σπάμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!