"Σουτζουκάκια" ηλιόσπορου

Μια συνταγή που θα λατρέψετε, είτε είστε χορτοφάγος, είτε όχι.
Αυτά τα «σουτζουκάκια» με ηλιόσπορο και τόφου είναι γεμάτα πρωτεϊνη και θα σας ξετρελάνουν!

Θα χρειαστείτε:

➡️ 1 σακουλάκι κιμά ηλιόσπορου (75γρ)
➡️ 1/2 συσκευασία τοφού, στον τρίφτη
➡️ 1/3 κούπα βρώμη, χτυπημένη στο μπλέντερ
➡️ 1 καρότο, τριμμένο
➡️ 1 κρεμμύδι, τριμμένο
➡️ 1 κ.τ.γ γλυκιά πάπρικα
➡️ 1 κ.τ.γ κύμινο
➡️ 1 αυγό
➡️ 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
➡️ Ανθό αλατιού με βότανα (θα το βρείτε αποκλειστικά στο wellbe.gr)
➡️ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

➡️ 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
➡️ 1 πελτέ ντομάτας
➡️ Λίγο ελαιόλαδο
➡️ 1 ποτήρι ζεστό νερό
➡️ Ανθό αλατιού με βότανα
➡️ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

➡️ Βράζουμε τον ηλιόσπορο και το τόφου για 10 λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Παράλληλα ανάβουμε τον φούρνο για να προθερμανθεί στον αέρα, στους 180C.
➡️ Σε ένα βαθύ μπωλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αν βγει πολύ υγρό το μίγμα, προσθέστε λίγη βρώμη για να σφίξει.
➡️ Πλάθουμε τα «σουτζουκάκια» και τα βάζουμε στη λαδόκολλα που έχουμε απλώσει στο ταψί μας.
➡️ Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα σουτζουκάκια να πάρουν χρώμα.
➡️ Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
➡️ Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια και ρίχνουμε από πάνω την κόκκινη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post