Σπαγγέτι κολοκύθας με γαρίδες

Υλικά

  • 4 μεσαία κολοκύθια
  • 30 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ φλυτζάνι λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πρέζα μπούκοβο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια. Χρησιμοποιούμε ένα σπειροειδή κόφτη για να κάνουμε τα κολοκύθια σαν σπαγγέτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1’ χωρίς να ανακατεύουμε.

Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 1’-2’ τις γαρίδες και από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το μπούκοβο και το κρασί. Τα βράζουμε για 2’-3’ ενώ ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα κολοκύθια και ανακατευούμε για 30 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθούν. Μεταφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1΄ακόμα.

Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και σερβίρουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post