Φιλέτο λευκού ψαριού με μαϊντανό και λεμόνι
Υλικά
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ κούπα αλεύρι
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 4 φιλέτα λευκού ψαριού (εδώ έχει χρησιμοποιηθεί μπακαλιάρος)
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 205 βαθμούς. Σε ένα ρηχό μπολ ενώστε τον χυμό λεμονιού και το λάδι. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ ενώστε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Βουτήξτε τα φιλέτα στο μείγμα χυμού και μετά στο μείγμα αλευριού. Βουτήξτε και τις δύο πλευρές και τινάξτε τα λίγο.
Στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα ταψί όπου έχετε ήδη τοποθετήσει μια λαδόκολλα. Περιχύστε το υπόλοιπο από το μείγμα λεμονιού. Ψήστε για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να μπορεί να τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι.
Ενώστε τον μαϊντανό με το ξύσμα λεμονιού και γαρνίρετε το ψάρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment