Φιλέτο λευκού ψαριού με κουσκούς, πορτοκάλι και πράσο
Ένα υπέροχο και υγιεινό γεύμα.
Συστατικά (4 μερίδες)
- 1 κούπα κουσκούς
- 1 πορτοκάλι
- 1 κομμένο πράσο (λευκό και πράσινο μέρος)
- 3 κούπες λαχανικών (kale)
- 680 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού, κομμένο σε 4 μερίδες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Άνθος αλατιού και πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Τοποθετήστε στο ταψί δύο λαδόκολλες. Σε ένα μπολ, συνδυάστε το κουσκούς με ¾ του φλιτζανιού νερό.
Κόψτε το πορτοκάλι στη μέση και ξεφλουδίστε το μισό και κόψτε το σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τυλίξτε το πορτοκάλι μαζί με το κουσκούς, το πράσο και το baby kale.
Χωρίστε το μείγμα κους-κους στα δύο και τοποθετήστε το στις δύο λαδόκολλες μαζί με το φιλέτο ψαριού. Αλείψτε με λάδι και πασπαλίστε με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και στη συνέχεια περιχύστε το υπόλοιπο μισό πορτοκαλί από πάνω.
Διπλώστε τις λαδόκολλες και ψήστε για 12 λεπτά. Μεταφέρετε τα πακέτα σε ένα πιάτο. Χωρίστε στα τέσσερα χρησιμοποιώντας ψαλίδι ή μαχαίρι.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.womansday.com/
Photo: Mike Garten
Leave a comment