Φιλέτο λευκού ψαριού στην λαδόκολλα
Υλικά
- 350 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκ.
- Χούφτα ντοματίνια, στην μέση
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 100 ml ξηρό λευκό κρασί
- 90 γρ. κρίταμο
- 4 λευκά φιλέτα ψαριού
- 100 γρ. καλαμαράκια, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. γαρίδες
- 30 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες στην μέση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C / αέρας 180 C. Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο μέγεθος.
Χωρίστε τις φέτες πατάτες, τις ντομάτες και τις φέτες λεμονιού και τοποθετείστε τις στις 4 λαδόκολλες. Πασπαλίστε με λάδι, με μισό κρασί και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ενώστε τις άκρες της λαδόκολλάς και ενώστε τις για να κλείσουν. Τοποθετείστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και ανοίξτε προσεκτικά τα πακετάκια. Γαρνίρετε κάθε πακέτο με κρίταμο, φιλέτο ψαριού, καλαμαράκι, γαρίδες, ελιές και το υπόλοιπο κρασί. Ξανακλείστε και επιστρέψτε το στον φούρνο για 8 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να έχει μαγειρευτεί καλά. Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment