Φιλέτο λευκού ψαριού με κρούστα από φιστίκια στο φούρνο

Οι ψητοί σπόροι ενώνονται με τα φιστίκια και δημιουργούν μια υπέροχη τραγανή επικάλυψη για αυτό το τρυφερό ψάρι.

Υλικά

  • 4 φιλέτα λευκού ψαριού (πχ πέστροφα)
  • ½ κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. σπόροι κύμινου
  • ½ κ.γ. σπόροι άγριου κύμινου
  • 4 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη κανέλας
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
  • ¼ κούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Αν το ψάρι σας είναι παγωμένο, ξεπαγώστε το. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και πασπαλίστε με λίγο λάδι. Αφήστε στην άκρη.

Ζεστάνετε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε κόλιανδρο, κύμινο και άγριο κύμινο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 4 λεπτά μέχρι οι σπόροι σας να είναι ροδαλοί (είναι σημαντικό να προσέξετε να μην καούν γιατί η γεύση τους θα είναι πικρή). Αφαιρέστε από την εστία. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μπλέντερ, πολτοποιήστε τους σπόρους. Προσθέστε στο μείγμα λάδι, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, αλάτι, κανέλα και πιπέρι.

Τοποθετείστε τα φιστίκια σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Ξεπλύνετε το ψάρι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Αλείψτε την μια πλευρά του ψαριού με το μείγμα μπαχαρικών. Βουτήξτε την κορυφή και τα πλαϊνά του ψαριού στους ξηρούς καρπούς. Τοποθετείστε στο ταψί. Πασπαλίστε με όσους ξηρούς καρπούς έχουν περισσέψει.

Ψήστε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να μπορεί να ξεφλουδιστεί με ένα πιρούνι. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post