Φιλέτο λευκού ψαριού με σαλάτα από σέλινο

Υλικά

  • 2 φιλέτα λευκού ψαριού χωρίς δέρμα ή κόκαλα
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γ. σπόροι κίτρινης μουστάρδας
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 2 εκατοστών, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 2 ματσάκια σέλινο, κομμένα οριζόντια + 1 κούπα φύλλα σέλινου
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • ½ λεμόνι

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείψτε το ψάρι με λάδι και βάλτε το σε μια λαδόκολλα. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού. Ψήστε το ψάρι μέχρι να έχει το σωστό χρώμα και να μπορείτε να το τρυπήσετε, δηλαδή για 12 – 16 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάλτε νερό σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο, τους σπόρους μουστάρδας και μαγειρέψτε ενώ ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν οι σπόροι να γίνονται χρυσοί, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γαρνίρετε με λίγο ανθό αλατιού.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το σέλινο, τα φύλλα του και το κρεμμύδι. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι στο μπολ. Γαρνίρετε με λίγο ανθό αλατιού και ανακατέψτε.

Χωρίστε το ψάρι σε πιάτα. Περιχύστε με ένα κουτάλι το μείγμα από κάρυ από πάνω και γαρνίρετε με το σαλάτα από σέλινο.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.bonappetit.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post