Σούπα με λαχανικά και σολομό
Υλικά
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κούπα ζωμός λαχανικών
- ½ κούπα φρέσκο καλαμπόκι
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 - ½ κούπες φρέσκο σπανάκι
- ½ κούπα ψητό σολομός με το δέρμα
- 1 κ.γ. φέτες πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. Κόρν Φλάουερ
- ½ κούπα γάλα (της προτίμησής σας)
- 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- Μια πρέζα πιπέρι
Μέθοδος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ενώστε τα 5 πρώτα υλικά ως που να βράσουν. Στη συνέχεια, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε, με καλυμμένο καπάκι για 8 – 10 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές.
Προσθέστε το σπανάκι, τον σολομό και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι το σπανάκι να είναι έτοιμο. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το κόρν φλάουερ και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να είναι ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το στην σούπα. Βράστε, μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να είναι πηχτή. Προσθέστε κόλιανδρο και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment