Vegetarian τυλιχτό με ρεβύθια
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 ½ φλυτζάνι ρεβύθια μουλιασμένα, σουρωμένα
- 15 ml βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ σκόνη σκόρδου
- ανθός αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 πίτες ολικής
Για τη γέμιση
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- λίγο μαρούλι, ψιλοκομμένο
- 1 τομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 φλυτζάνι τζατζίκι
(εναλλακτικά μπορείται να προσθέσετε ό,τι υλικό θέλετε)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Ανακατέυουμε τα ρεβύθια, σε ένα μπολ, με το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι καγιέν.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τα ρεβύθια, τα ψήνουμε για 20’ μέχρι να πάρουνε χρώμα.
Βάζουμε λίγο τζατζίκι στη πίτα, λίγα ρεβύθια, κρεμμύδια και τομάτες, τέλος, προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού. Διπλώνουμε και απολαμβάνουμε!
Leave a comment