#Vegan -Τοματόσουπα

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια
  • 1 ½ φλυτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ τομάτες
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • 950 mL ζωμό λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μπούκοβο
  • ανθός αλατιού
  • 2 φλυτζάνια βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Κόβουμε τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 35-40’.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2’. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κονσέρβα με τα τοματάκια, το βασιλικό και το φρέσκο δεντρολίβανο. Μαγειρεύουμε για 25’ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .

Μόλις είναι έτοιμες οι τομάτες από το φούρνο, τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 3’ και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ύστερα, με ένα μπλέντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και σερβίρουμε.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post