arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#Vegan -Τοματόσουπα

#Vegan -Τοματόσουπα

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

#Vegan -Τοματόσουπα

#Vegan -Τοματόσουπα

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια
  • 1 ½ φλυτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ τομάτες
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • 950 mL ζωμό λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μπούκοβο
  • ανθός αλατιού
  • 2 φλυτζάνια βιολογικό ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Κόβουμε τις τομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 35-40’.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2’. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κονσέρβα με τα τοματάκια, το βασιλικό και το φρέσκο δεντρολίβανο. Μαγειρεύουμε για 25’ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .

Μόλις είναι έτοιμες οι τομάτες από το φούρνο, τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε για 3’ και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ύστερα, με ένα μπλέντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και σερβίρουμε.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.