Vegan σούπα με ψητό κουνουπίδι, μαϊντανό και σχοινόπρασο
Αν θέλετε να έχει μια πιο ομαλή σύσταση, πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ.
Υλικά
- 18 κούπες κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια 2,5 εκ.
- 2 μεγάλα πράσα, τα λευκά και τα πράσινα μέρη μόνο, κομμένα οριζοντίως, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκ.
- 1 ½ κούπες έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- 1 ¾ κ.γ. τριμμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 ½ κούπες φρέσκος μαϊντανός
- 2/3 κούπας φρέσκο σχοινόπρασο
- 12 κούπες σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
- 5 κ.γ. ξύδι λευκού κρασιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αλείψτε λίγο λάδι σε μια λαδόκολλα, πάνω σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι και τα πράσα με ½ κούπας ελαιόλαδο 1 ¼ κ.γ. αλατιού και πιπεριού. Χωρίστε τα λαχανικά στις λαδόκολλες. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει, για περίπου 25 – 30 λεπτά.
Την ίδια ώρα, τοποθετείστε τον μαϊντανό, το σχοινόπασο και το υπόλοιπο ½ κ.γ. αλατιού και ½ κ.γ. πιπεριού σε ένα μπλέντερ. Αανακτέψτε καλά και καθώς η λεπίδα τρέχει, προσθέστε 1 κούπα ελαιόλαδο. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Μεταφέρετε τα ψητά λαχανικά σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τον ζωμό ή το νερό. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Πολτοποιήστε τη σούπα σε μερίδες, στο μπλέντερ.
Προσθέστε το ξύδι και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα από τα βότανα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment