#Vegan - Wraps μαρουλιού με τόφου
Υλικά
- 1 πακέτο τόφου
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- φύλλα μαρουλιού
- ½ κούπα φρέκο κρεμμυδάκι
- 1 λαιμ
Για τη σος
- ½ κούπα αμυγδαλοβούτυρο
- ¼ κούπας σόγια σος
- ¼ κούπας rice vinegar
- 2 κ.σ. chili flakes
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θρυμματίζουμε το τόφου σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο σκέυος. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 15’, μετά προσθέτουμε τη μισή από τη σος μας και ανακατεύουμε για 3-4’. Αφαιρούμε το τόφου και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ώστε να πάρει χρώμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη σος μαζί με τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τόφου και τα λαχανικά σε ένα σκέυος και γεμίζουμε με αυτά τα φύλλα μαρουλιού, γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο στυμμένο λαίμ και απολαμβάνουμε!
Leave a comment