Γίγαντες με κουνουπίδι

 Υλικά

  • 450 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι και σουρωμένοι
  • ½ κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φινόκιο, κομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
  • 300 γρ. τοματάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο μπούκοβο (αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις)
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε το κουνουπίδι, τη πιπεριά και το φινόκιο σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο.

Όσο ψήνονται τα υλικά στο φούρνο, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε τους γίγαντες με λίγο ελαιόλαδο, λίγα λίγα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκέυος, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τα τοματάκια και ανακατεύουμε για 5’, μέχρι να «σκάσουνε» και να μαλακώσουνε τα τοματάκια και να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κύμινο και το μπούκοβο και ανακατέυουμε για 1’ ακόμα.

Προσθέτουμε τους γίγαντες και τα λαχανικά από το φούρνο, το χυμό και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και λίγο ανθό αλατιού, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post