Tacos με τόνο

Υλικά

  • 2 φιλέτα τόνου
  • ½ κούπα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • ½ μάνγκο, ψιλοκομμένο
  • ½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • ½ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού
  • 4 πίτες tacos ολικής άλεσης

Εκτέλεση

 Ο τόνος μπορεί να είναι αλμυρός οπότε προτείνουμε να τον αφήσουμε για λίγη ώρα στο νερό. Στεγνώνουμε τα φιλέτα και τα αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνουμε να ζεσταθεί ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα. Μαγειρεύουμε για περίπου 4- 8 λεπτά σε κάθε μεριά αναλόγως με το ψήσιμο που θέλουμε. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μάνγκο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το τζίντζερ, τον χυμό από το λάιμ και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τον ανθό αλατιού και λίγο κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προαιρετικά μπορούμε να ψήσουμε λίγο τις πίτες.

Όταν όλες οι παρασκευές μας είνα έτοιμες, είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Συναρμολογούμε τα tacos μας και απολαμβάνουμε!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post