Ριγκατόνι με τόνο και αποξηραμένες ντομάτες

Υλικά

  • 225 γρ. Ριγκατόνι ολικής αλέσεως
  • ¼ κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα, χωρισμένο
  • ½ κούπα αποξηραμένες ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρισμένος
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κεσεδάκι τόνος στο νερό

 

Μέθοδος

Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στο πακέτο. Στραγγίστε και αφήστε στο πλάι.

Την ίδια ώρα,σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεστάνετε νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέστε τον τόνο, τις αποξηραμένες ντομάτες και τον χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε τα μακαρόνια , μισό από τον μαϊντανό και μισό από το τυρί και ανακατέψτε απαλά.

Για να σερβίρετε, βάλτε από πάνω τον μαϊντανό και το τυρί!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.eatyourselfskinny.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post