Gnocchi με ντομάτα και βασιλικό
Δεν χρειάζεται να βράσετε τίποτα. Απλά να ετοιμάσετε το πέστο και να απολαύσετε!
Υλικά
- 2 ½ κούπες ωμό gnocchi πατάτας (vegan ή χωρίς γλουτένη ή με κουνουπίδι)
- 450 γρ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας πέστο βασιλικού
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- ¼ κούπας φρέσκο τυρί Παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι ή απλώστε μια λαδόκολλα.
Απλώστε το gnocchi και τις ντομάτες σε μια λαδόκολλα σε μια μονή στρώση. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Βάλτε το πέστο από πάνω με ένα κουτάλι μέχρι να ανακατέψετε τα πάντα. Πασπαλίστε με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε. Βεβαιωθείτε ότι όλα, ειδικά το gnocchi, είναι καλά γαρνιρισμένο.
Ψήστε για 20 – 25 λεπτά μέχρι το gnocchi να είναι τρυφερό.
Σερβίρετε άμεσα. Γαρνίρετε με Παρμεζάνα, έξτρα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φρέσκο βασιλικό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment