Καλαμάκια από τόφου, κολοκυθάκι και μελιτζάνα
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε χαλούμι αντί για τόφου.
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ελληνικό μείγμα μπαχαρικών
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι, σε μπουκιές (2 ½ κούπες)
- 1 μεσαία μελιτζάνα, κομμένη σε μπουκιές (3 κούπες)
- 170 γρ. τόφου, σε μπουκιές ή 225 γρ. χαλούμι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά.
Ενώστε το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι, το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κολοκυθάκι, μελιτζάνα και τόφου και ανακατέψτε.
Περάστε το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα σε 6 καλαμάκια. Περάστε το τόφου σε 2 καλαμάκια.
Λαδώστε λίγο τη σχάρα και προσθέστε τα καλαμάκια. Μαγειρέψτε, γυρνώντας κάθε 2 – 4 λεπτά, μέχρι να τα λαχανικά να είναι τρυφερά. Τα λαχανικά χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να ροδίσουν και το τόφου 12 λεπτά.
Αφαιρέστε από τα καλαμάκια και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment