Tacos με ψητές γαρίδες

Ένα εύκολο πιάτο με αβοκάντο, λαχανικά και γαρίδες.

Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κ.σ. χυμό lime
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 450 γρ. ωμές γαρίδες (16 – 20 περίπου), ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
  • 8 τάκος, ζεσταμένα
  • 2 κούπες μαρούλι ice berg, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • ½ κούπας pico de gallo

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Πολτοποιήστε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε χυμό lime, σκόρδο, αλάτι και ανακατέψτε.

Στεγνώστε τις γαρίδες. Ανακατέψτε τις γαρίδες με το cajun σε ένα μεσαίο μπολ. Περάστε τις γαρίδες σε μεταλλικά καλαμάκια. Ψήστε, γυρνώντας μια φορά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 4 λεπτά, συνολικά.

Σερβίρετε μέσα στις τορτίγιες μαζί με γουακαμόλε, μαρούλι, κόλιανδρο και pico de gallo.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post