Tacos με ψητές γαρίδες
Ένα εύκολο πιάτο με αβοκάντο, λαχανικά και γαρίδες.
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 450 γρ. ωμές γαρίδες (16 – 20 περίπου), ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
- 8 τάκος, ζεσταμένα
- 2 κούπες μαρούλι ice berg, ψιλοκομμένο
- ½ κούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- ½ κούπας pico de gallo
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
Πολτοποιήστε το αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε χυμό lime, σκόρδο, αλάτι και ανακατέψτε.
Στεγνώστε τις γαρίδες. Ανακατέψτε τις γαρίδες με το cajun σε ένα μεσαίο μπολ. Περάστε τις γαρίδες σε μεταλλικά καλαμάκια. Ψήστε, γυρνώντας μια φορά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 4 λεπτά, συνολικά.
Σερβίρετε μέσα στις τορτίγιες μαζί με γουακαμόλε, μαρούλι, κόλιανδρο και pico de gallo.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment