Tacos με ψητό σολομό
Ικανοποιούν τους καλεσμένους, είναι ευχάριστα στο σερβίρισμα και είναι και πολυμορφικά. Αυτή η συνταγή για τάκος με ψητό σολομό, salsa με ανανά και κρέμα από κάσιους και lime θα γίνει από τις αγαπημένες σας.
Υλικά
Για τη salsa με ανανά
- 1 φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε κομμάτια 2,5 εκ.
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – 2 πιπεριές jalapeño, χωρίς σπόρους και πολτοποιημένες
- ½ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 lime
- Ανθός αλατιού
- ¼ κούπας φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Κρέμα με κάσιους και lime
- 1 κούπα ωμά κάσιους, μουλιασμένα για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα στο νερό, μέσα στο ψυγείο, στραγγισμένα
- ½ - ¾ κούπας νερό
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Χυμός από ½ - 1 lime, για τη γεύση
Tacos
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κιλό φιλέτο σολομού, φρέσκο
- 1 κ.γ. σκόνη chipotle
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- Ξύσμα από 1 lime
- 1 ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- Χυμός από 1 lime
- Τορτίγια καλαμποκιού, ζεστή
- Salsa με ψητό ανανά, κρέμα με κάσιους και lime, τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού, πράσινο λάχανο τριμμένο, φέτες αβοκάντο και φρέσκος χυμός lime για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για την salsa ανανά: Προθερμάνετε στο γκριλ ένα ταψί σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Βουρτσίστε τον ανανά με ελαιόλαδο και ψήστε και τις δύο πλευρές. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρέστε το κεντρικό μέρος και ψιλοκόψτε τον υπόλοιπο ανανά σε μπουκίτσες 1,5 εκ.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον ανανά με την jalapeño, το κρεμμύδι και τον χυμό lime. Προσθέστε αλάτι, δοκιμάστε και γαρνίρετε με κόλιανδρο.
Για την κρέμα με κάσιους και lime: Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα κάσιους με ½ κούπας νερό, αλάτι και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Για το σερβίρισμα μεταφέρετε σε ένα μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Μπορείτε να το αφήσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Για τα tacos: προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C. Αλείψτε ένα αλουμινόχαρτο με λάδι και τοποθετήστε τον σολομό πάνω.
Ανακατέψτε τη σκόνη chipotle με κύμινο, ξύσμα lime και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Στύψτε τον χυμό lime πάνω από τον σολομό και έπειτα τρίψτε τον με το μείγμα μπαχαρικών.
Ψήστε τον σολομό μέχρι να μαγειρευτεί για 12 – 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού.
Κόψτε τον σολομό σε φέτες και τοποθετήστε τον σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε με salsa ανανά, κρέμα, κρεμμύδι τουρσί, τριμμένο λευκό λάχανο, φέτες αβοκάντο και χυμό lime.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.purewow.com/
Leave a comment