Σολομός και γλυκοπατάτες στο φούρνο
Υλικά
- 4 φρέσκα φιλέτα σολομού
- 340 γρ. γλυκοπατάτες, ξυσμένες και κομμένες σε φέτες 1 εκ.
- 3 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, θρυμματισμένη
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- ½ κ.γ. σκόνη κύμινου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 μεσαίο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C. Ξεπαγώστε το ψάρι, αν είναι παγωμένο. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με μια στεγνή πετσέτα. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τις γλυκοπατάτες με 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε ρίγανη, τσίλι, κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε 1 κ.γ. από το μείγμα ομοιόμορφα στον σολομό. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα στις πατάτες και ανακατέψτε.
Κόψτε το αλουμινόχαρτο σε 4 κομμάτια. Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε τις πατάτες, τον σολομό και από πάνω το πορτοκάλι.
Τυλίξτε καλά ώστε και τα λαχανικά και το ψάρι να είναι καλυμμένα αλλά προσέξτε να αφήσετε χώρο για τον ατμό.
Τοποθετείστε τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί.
Ψήστε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να τρυπιέται εύκολα και οι γλυκοπατάτες να είναι τρυφερές. Ανοίξτε τα πακέτα προσεκτικά και μεταφέρετε το περιεχόμενο στα πιάτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment