arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σπιτικά gnocchi γλυκοπατάτας

Σπιτικά gnocchi γλυκοπατάτας

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σπιτικά gnocchi γλυκοπατάτας

Σπιτικά gnocchi γλυκοπατάτας

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο, αφαιρούμε την φλούδα και μεταφέρουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αλεύρια μας ανακατεύοντας καλά με τα χέρια.

Απλώνουμε λίγο ακόμα αλεύρι σε μια επιφάνεια κουζίνας, ή ενός τραπεζιού και μεταφέρουμε την ζύμη που έχει γίνει μια μπάλα. Κόβουμε την μπάλα σε τέσσερα κομμάτια, και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρότερα ίσα κομμάτια σχηματίζοντας gnocchi, τα πιέζουμε με ένα πιρούνι και τα αφήνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη.

Βράζουμε νερό με λίγο αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα gnocchi τα οποία αφήνουμε να βράσουν για περίπου 2-3 λεπτά (μόλις αρχίσουν να επιπλέουν σημαίνει πως είναι έτοιμα).

Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Τέλος, μπορούμε να τα προσθέσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2’ με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και να σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό.

Μπορούμε επίσης, να τα σερβίρουμε με σπιτική σάλτσα τομάτας.

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.