Καλοκαιρινή γαριδοσαλάτα
Το μαγείρεμα των γαρίδων με φρέσκα βότανα και σκόρδο δίνει μια εξαιρετική αλλά όχι έντονη γεύση στο πιάτο καθιστώντας την ένα ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο.
Συστατικά
- 680 γρ. ωμές γαρίδες (σύνολο 21-25 γαρίδες), ξεφλουδισμένες και στραγγισμένες
- ¼ της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 10 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
- 4 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού άνθο αλατιού
- 1 κ.γ. πιπέρι
- ¼ της κούπας χυμό λεμονιού
- 1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε κύβους
- 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ρίξτε τις γαρίδες με λάδι, θυμάρι και σκόρδο σε ένα φύλλο ψησίματος. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν για 8 με 10 λεπτά.
Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ (ρίξτε το θυμάρι και το σκόρδο). Προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε και ανακατέψτε απαλά το αγγούρι, τις ντομάτες και το βασιλικό. Αναμείξτε τις γαρίδες και τα λαχανικά σε ένα μπολ. Σερβίρετε και συνοδέψτε με περίσσευμα της σάλτσας που απομένει στο μπολ και γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό, αν επιθυμείτε.
Leave a comment