Γεμιστά με κινόα και βότανα

Γεμιστά με κινόα και βότανα

Υλικά

  • 8 τομάτες για γεμιστά
  • 400 γρ. κινόα
  • 1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. πελτέ τομάτας
  • 50 γρ. χυμό τομάτας
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαραθόσπορο
  • 2 γρ. πάπρικα
  • 2 γρ. ρίγανη ξηρή
  • βιολογικό ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα.

Πλένουμε τις τομάτες και τις ανοίγουμε από τη μεριά του κοτσανιού, με ένα μαχαίρι. Δεν πετάμε τα “καπάκια”. Αδειάζουμε, με προσοχή, τη σάρκα από τις τομάτες, την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε στην άκρη, σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, πλένουμε καλά την κινόα, την τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και την αφήνουμε στην άκρη, να στραγγίξει.

Σε ένα καυτό τηγάνι, ρίχνουεμ το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα σκόρδα και τα καρότα, για 3-4’. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’. Προσθέτουμε, επίσης, τις ψιλοκομμένες σάρκες από τις τομάτες, το χυμό τομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και την κινόα, ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε τις τομάτες και με ένα κουτάλι, τις γεμίζουμε με τη γέμιση μέχρι τη μέση. Τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε περίπου για 50’.

Μόλις πάρουνε ωραίο χρώμα τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και βιολογικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published