arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Γεμιστά με κινόα και βότανα

Γεμιστά με κινόα και βότανα

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Γεμιστά με κινόα και βότανα

Γεμιστά με κινόα και βότανα

Υλικά

  • 8 τομάτες για γεμιστά
  • 400 γρ. κινόα
  • 1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. πελτέ τομάτας
  • 50 γρ. χυμό τομάτας
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαραθόσπορο
  • 2 γρ. πάπρικα
  • 2 γρ. ρίγανη ξηρή
  • βιολογικό ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα.

Πλένουμε τις τομάτες και τις ανοίγουμε από τη μεριά του κοτσανιού, με ένα μαχαίρι. Δεν πετάμε τα “καπάκια”. Αδειάζουμε, με προσοχή, τη σάρκα από τις τομάτες, την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε στην άκρη, σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, πλένουμε καλά την κινόα, την τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και την αφήνουμε στην άκρη, να στραγγίξει.

Σε ένα καυτό τηγάνι, ρίχνουεμ το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα σκόρδα και τα καρότα, για 3-4’. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’. Προσθέτουμε, επίσης, τις ψιλοκομμένες σάρκες από τις τομάτες, το χυμό τομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και την κινόα, ανακατεύουμε καλά και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε τις τομάτες και με ένα κουτάλι, τις γεμίζουμε με τη γέμιση μέχρι τη μέση. Τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε περίπου για 50’.

Μόλις πάρουνε ωραίο χρώμα τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και βιολογικό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.