#Vegan -Μεσογειακές γεμιστές γλυκοπατάτες με ρεβύθια και σως ταχίνι από αβοκάντο

Υλικά:

  • 8 μεσαίες γλυκοπατάτες, πλυμένες καλά

Μαριναρισμένα ρεβύθια

  • 400 γρ. ρεβύθια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • ½ κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γς. φρέσκια ρίγανη
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού

Ταχίνι σως από αβοκάντο

  • 1 μεσαίο ώριμο αβοκάντο
  • ¼ κούπα ταχίνι
  • ¼ κούπα νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Toppings:

  • ¼ κούπας κολοκυθόσπορος
  • Τριμμένη vegan φέτα (ή αν δεν είστε vegan, κανονική)

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να κάνετε κάποιες τρύπες στις γλυκοπατάτες σας ώστε να φεύγει ο αέρας. Τοποθετείστε τις σε ένα φύλο ψησίματος, μετά στο ταψί και ψήστε για 45 λεπτά – μια ώρα ή μέχρι να είναι μαλακές. Όσο μεγαλύτερη η γλυκοπατάτα, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για να ψηθεί.

Ενώ οι γλυκοπατάτες βρίσκονται στον φούρνο, ξεκινήστε να ασχολείστε με τα ρεβύθια. Τα ρεβύθια, θα πρέπει να τα έχτε βάλει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ (ή ως 8 ώρες). Στη συνέχεια, τα ξεπλένετε και τα βράζετε. Μόλις είναι έτοιμα τα ξεπλένετε ξανά και τα στραγγίζετε. Τα τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που έχετε για το μαρινάρισμα. Τα ανακατεύετε ως που να καλυφθούν με το τα υλικά και τα αφήνετε στο πλάι.

 Σως ταχίνι με αβοκάντο

Για να φτιάξετε τη σως, ενώστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να είναι μαλακά. Αν θέλετε μια πολύ λεπτή σύσταση, προσθέστε ακόμα 1-2 κ.σ. νερό. Μόλις το μείγμα είναι ομαλό, μεταφέρετέ το σε ένα μικρό μπολ και βάλτο στην άκρη, μέχρι να το χρειαστείτε.

Ενώστε τα

Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι μαλακές, αφαιρέστε τις από το φούρνο και βάλτε τις στο πλάι μέχρι να είναι αρκετά κρύες για να μπορέσετε να τις φτιάξετε. Μόλις είναι έτοιμες, κόψτε στην μέση κάθε πατάτας και προσεκτικά βάλτε μέσα τα ρεβύθια. Γαρνίρετε με σως ταχίνι με αβοκάντο και κολοκυθόσπορους και φέτα. Είναι προτιμότερα να τα σερβίρετε φρέσκα, αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε στο ψυγείο σας για έως και 2 ημέρες.

Συνταγή: https://www.asaucykitchen.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post