Γεμιστά μανιτάρια Portobello

Η γέμιση περιλαμβάνει σπανάκι, αγκινάρες και τραγανό τριμμένο ψωμί.

Υλικά

  • 6 μεσαία καπάκια από μανιτάρια portobello
  • 140 γρ. παγωμένο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο κρεμμύδι
  • ¾ κούπας αγκινάρες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
  • ½ κούπας τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο, + έξτρα για topping
  • ¼ κ.γ. από: άνηθο, σκόνη σκόρδου και ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 κούπας τραγανό ψωμί, τριμμένο
  • Πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Ψήστε τα μανιτάρια: καθαρίστε τα μανιτάρια και αφαιρέστε τις ρίζες. Τοποθετείστε τα σε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί ώστε να κοιτάνε προς τα πάνω. Πασπαλίστε την κορυφή με ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τρίψετε το κάτω μέρος. Πασπαλίστε ½ κ.γ. πάνω από τα μανιτάρια. Τοποθετείστε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίστε τα καπάκια για να βγάλουν έξτρα υγρά.

Την ίδια ώρα, φτιάξτε τη γέμιση: Την ίδια ώρα, ξεπαγώστε το σπανάκι. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε. Ψιλοκόψτε το εσαλότ. Κόψτε και τα πράσινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Χοντροκόψτε τις αγκινάρες. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το σπανάκι, το εσαλότ, τα πράσινα κρεμμύδια και τις αγκινάρες με το γιαούρτι, το τυρί, τον άνηθο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και πιπέρι.

Γεμίστε τα μανιτάρια: Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 215 βαθμούς C. Απλώστε την γέμιση στα καπάκια των μανιταριά. Πασπαλίστε με τυρί Παρμεζάνα το κάθε καπάκι και στη συνέχεια με θρύμματα ψωμιού. Αν  θέλετε, πασπαλίστε και με λίγη πάπρικα για χρώμα.

Ψήστε τα γεμιστά μανιτάρια: Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι το ψωμί να είναι ροδαλό. Σερβίρετε άμεσα!

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post