Τηγανιτές γαρίδες με καλαμπόκι
Μετατρέψτε το σε ένα ελαφρύ και γρήγορο δείπνο, προσθέτοντας καστανό ρύζι.
Υλικά:
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μικρές κίτρινες κολοκύθες, κομμένες σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 1 – ½ κούπες φρέσκο καλαμπόκι
- 1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικό)
- ¼ κούπα, φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- Ζεστό μαγειρεμένο καστανό ρύζι (προαιρετικό)
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε το κολοκύθι και το κρεμμύδι. Ψήστε μέχρι να είναι τραγανό, για περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τα επόμενα 6 υλικά. Για να αποκτήσουν οι γαρίδες ροζ χρώμα, ψήστε για άλλα 3-4 λεπτά. Γαρνίρετε με βασιλικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σερβίρετε με καστανό ρύζι, αν το επιθυμείτε.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment