#Vegan -Πικάντικη σούπα με γλυκοπατάτες και κόκκινες φακές
Είναι υγιεινή, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη.
Υλικά:
- 1 κούπα κόκκινες φακές
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
- 1 καρότο
- 2 ½ κούπα ζωμός λαχανικών
- 1 μικρό κρεμμύδι
- ¼ κ.γ. κόλιανδρος
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- ¼ κ.γ. πιπέρικαγιέν
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. κάρρυ
- 1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, φρέσκα κομμένα
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Μέθοδος:
Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακό. Την ίδια ώρα, ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες και το καρότο σε κύβους.
Ξεπλύνετε τις φακές σε κρύο νερό και αφήστε το νερό να τρέχει ως που να καθαρίσει. Προσθέστε τις στο κρεμμύδι μαζί με το καρότο, τις γλυκοπατάτες και το ζωμό λαχανικών.
Μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά.
Γαρνίρετε καλά με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε όλα τα μπαχαρικά.
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και μεταφέρετέ την σε ένα μπλέντερ.
Χτυπήστε ανάλογα με τη σύσταση που θέλετε να έχει.
Σερβίρετε ζεστή με φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου για γαρνίρισμα.
Συνταγή: https://www.mygorgeousrecipes.com
Leave a comment