Σπανακόρυζο

Μια εύκολη ελληνική συνταγή αρκετή για 4 πιάτα.

Υλικά

  • 1 κούπα μεσαίο ρύζι
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. baby σπανάκι
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1 ½ κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες δυόσμου
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος άνηθος
  • Φέτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το ρύζι καλά με κρύο νερό. Προσθέστε ρύζι σε ένα μπολ και νερό (αρκετό για να καλύπτει το ρύζι κατά 2,5 εκ). Αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά.

Ζεστάνετε ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να είναι τρυφερά και ροδαλά. Προσθέστε το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού, την πάστα ντομάτας, το σκόρδο και μια μεγάλη δόση πιπέρι και αλάτι. Σοτάρετε το σπανάκι και ανακατέψτε με δυόσμο και άνηθο.

Στραγγίστε το ρύζι καλά και προσθέστε το στο τηγάνι. Προσθέστε 1 ½ κούπες ζεστό νερό. Βράστε για 3 λεπτά μέχρι το νερό να μειωθεί. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και καλύψτε.

Αφήστε το ρύζι χωρίς να το πειράξετε για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερό και καλά μαγειρεμένο. Θα έχει απορροφήσει και το νερό.

Μόλις το μαγειρέψετε, αφήστε το ρύζι να κάτσει για 5 – 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι και γαρνίρετε με φέτα και μαϊντανό, προαιρετικά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post