Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και καρότο
Υλικά
- 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 600 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ¼ φλυτζάνι coconut milk
- 4 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. κουρκουμά σκόνη
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο (ή σκόνη)
- βιολογικό ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον κουρκουμά και το τζίντζερ, ανακατευούμε για 2-3’ μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα καρότα και τη γλυκοπατάτα, ανακατεύουμε για 1’ και προσθέτουμε το ζωμό και το coconut milk. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20’.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και όποια άλλη γαρνιτούρα θέλουμε και σερβίρουμε.
Θερμίδες πόσο;
Leave a comment