Σούπα με σπανάκι και blue cheese
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 1 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 6 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
- ¼ κούπας άνηθος
- 200 γρ. blue cheese, λιωμένο με το πιρούνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 120 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 120 γρ. καρύδια, τριμμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 3’. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι λίγο λίγο, και όχι όλο μαζί (μπορεί να φαίνεται πολύ αλλα μαραίνεται αρκετά), ανακατεύοντας, προσθέτουμε τον άνηθο και τέλος το ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5’. Προσθέτουμε το blue cheese και ανακατεύουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να πάρει βράση για άλλα 3΄και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Με ένα μπλεντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Πασπαλίζουμε με λίγο βιολογικό ελαιόλαδο και τα τριμμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Leave a comment