Σούπα με κουνουπίδι

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι, μόνο τις κορυφέ, κομμένες μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κούπα κάσιους ωμά
  • 2 κούπες νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθός αλατιού
  • βιολογικό ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα πράσα και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μεσαία φωτιά, για περίπου 2’, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, και μαγειρέυουμε για άλλα 5’. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια, το ζωμό και το νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30’ ή και παραπάνω.

Όταν είναι έτοιμη η σούπα τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάσιους και με ένα μπλεντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού, βιολογικό ελαιόλαδο και όποια άλλη γαρνιτούρα θέλουμε και σερβίρουμε.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post