Σούπα με καρότο και μήλο

Υλικά

  • 3 μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα coconut milk
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Απλώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα καρότα και τα μήλα. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 5’.

Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τα μεταφέρουμε στη κατσαρόλα  προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε τα σιγοβράσει για περίπου 15’.

Τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε, το coconut milk και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post