Σούπα με παντζάρι
Υλικά
- 4 κούπες παντζάρι, κομμένο σε κύβους (εμείς βάλαμε και τα φύλλα)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λάιμ
- 2 κ.σ. κύμινο
- ¼ κούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 4 κούπες ζωμό λαχανικών
- 400ml coconut milk (κονσέρβα)
- ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζετσαίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πιπέρι, το κύμινο και το τζίντζερ για 3’ περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το χυμό, ρίχνουμε το παντζάρι, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Σε μέτρια φωτιά, τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20’ ή παραπάνω μέχρι να μαλακώσει το παντζάρι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το coconut milk και με ένα μπλεντερ χειρός (μπίμερ), πολτοποιούμε όλα τα υλικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη σούπα. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού, βιολογικό ελαιόλαδο και λίγο γιαούρτι αν θέλουμε και σερβίρουμε.
Leave a comment