Σούπα με μανιτάρια και κριθαράκι
Μπορεί να σας ικανοποιήσει, να σας χορτάσει και να σας χαρίσει υπέροχη γεύση. Είναι vegan και Μεσογειακή.
Υλικά
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 450 γρ. baby μανιτάρια bella, καθαρισμένα, κομμένα στην μέση ή σε φέτες
- Ανθός αλατιού
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 225 γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- ½ κούπα θρυμματισμένες ντομάτες
- Μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. κόλιανδρος
- ½ κ.γ. – ¾ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- 6 κούπες νερό
- 1 κούπα κριθαράκι, καθαρισμένο
- ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Πριν κάψει το λάδι προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερά και να έχουν χρώμα (για περίπου 5 λεπτά). Αφαιρέστε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Προσθέστε κρεμμύδια, σκόρδο, σέλερι, καρότα και ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4 – 5 λεπτά σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Τώρα, προσθέστε ντομάτες και μπαχαρικά (κόλιανδρο, καπνιστή πάπρικα, κύμινο). Μαγειρέψτε για 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέστε νερό και κριθαράκι. Βράστε για 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Καλύψτε με καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να είναι τρυφερό και να έχει μαγειρευτεί καλά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν τα μανιτάρια.
Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και απολαύστε.
Leave a comment