Μεσογειακή μακαρονάδα με ελαιόλαδο

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελαιόλαδο

Συνδυάζεται υπέροχα με Μεσογειακές γεύσεις!

Υλικά

  • 500 γρ. λεπτό σπαγγέτι
  • ½ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Ανθός αλατιού
  • 1 κούπα φρέσκος μαϊντανός κομμένος
  • 350 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 3 πράσινα κρεμμύδια με κομμένες τις κορυφές και το πράσινο και το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 170 γρ. μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
  • ¼ κούπα ελιές καλαμών κομμένες στην μέση
  • ¼ κούπα τριμμένο τυρί φέτα
  • 10 – 15 φρέσκα φύλα βασιλικού
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

 

Μέθοδος

Ακολουθήστε τις οδηγίες συσκευασίας για να μαγειρέψετε τα μακαρόνια al dente (εδώ τα μακαρόνια χρειάστηκαν 6 λεπτά για να γίνουν και μαγειρεύτηκαν σε άφθονο βραστό νερό με αλάτι και ελαιόλαδο).

Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν μαγειρεμένα, ζεσταίνετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα και προσθέστε το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας τακτικά. Ανακατέψτε το μαϊντανό, τις ντομάτες και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να θερμανθούν, για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από τη θερμότητα, στραγγίστε το νερό μαγειρέματος και βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα μαγειρέματος. Ρίχνετε τη ζεστή σάλτσα ελαιόλαδου και ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά!

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για ακόμη φορά. Σερβίρετε αμέσως σε και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και φέτα. Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή:  https://www.themediterraneandish.com


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published