Γαρίδες με dressing εσπεριδοειδών

Ένα ελαφρύ γεύμα με γαρίδες που προετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα!

Υλικά:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (περίπου 2 πορτοκάλια)
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 3 λεμόνια)
  • 5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Ανθός αλατιού
  • 5 κιλό μεσαίες γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 μεσαίο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  • 1 μεσαίο λεμόνι κομμένο σε φέτες

 

Μέθοδος:

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζετε μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, 2 κ.γ. άνηθο, και το μπούκοβο.

Παίρνετε αυτό το μείγμα και το βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι, πάνω σε μεσαία θερμοκρασία. Σιγοβράζετε και μαγειρεύετε μέχρι το μείγμα να έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, δηλαδή για περίπου 5 με 8 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και πασπαλίστε από πάνω ανθό αλατιού και πιπέρι. Καλύψτε και αφήστε να μαγειρευτεί μέχρι οι γαρίδες να είναι ροζ, για περίπου 5 λεπτά.

Από πάνω βάλτε τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε με τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού, στο πλάι.

Καλή όρεξη!

 

Συνταγή: https://www.foodiecrush.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post