Γαρίδες με μπρόκολο

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες, μεσαίες
  • 400 γρ. μπρόκολο – τις φούντες, βρασμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κούπας σόγια σος
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • ½ sesame oil
  • 3 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρασί
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σος, το κρασί, το ελαιόλαδο, το sesame oil και το κορν φλάουερ σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Πέρνουμε 3 κ.σ. από τη σος και ανακατεύουμε τις γαρίδες με αυτό. Αφήνουμε την υπόλοιπη σος στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις γαρίδες, τις οποιές μαγειρεύουμε και πό τις δύο μεριές για 2-3’, μετά τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Μειώνουμε το μάτι της κουζίνας σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε την τελευταία κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3’ μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο και την υπόλοιπη σος στο ίδιο τηγάνι και ανακατέυουμε για 2’ περίπου.

Σερβίρουμε με λίγο ρύζι αν θέλουμε και σουσάμι.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post