Γαρίδες και λαχανικά με άρωμα σκόρδου στο ταψί
Υλικά
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα
- 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 1 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, θρυμματισμένες
- ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για γαρνίρισμα
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 204 βαθμούς C. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε ελαιόλαδο, σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τον μαϊντανό και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις γαρίδες και μαρινάρετε.
Την ίδια ώρα, σε ένα ταψί ενώστε τα κρεμμύδια και το μπρόκολο με μια δόση ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε σε μια μονής τρώση και ψήστε για 20 λεπτά. Ρίξτε τις γαρίδες και την μαρινάδα πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε. Απλώστε σε μια μονή στρώση και ψήστε ξανά μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρετε αμέσως!
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.delish.com/
Leave a comment