Γαρίδες με λεμόνι και άνηθο
Ένα ιδανικό πιάτο για το καλοκαίρι.
Υλικά
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κούπας φρέσκα κλαράκια μαϊντανού
- ¼ κούπας φρέσκο άνηθο
- ¼ κούπας φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στην μέση
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 450 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
- 1 μεσαίο κίτρινο κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
- 8 ντοματίνια
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τα 8 πρώτα υλικά στο μπλέντερ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Κρατήστε 6 κ.σ. από το μείγμα για το σερβίρισμα. Τοποθετείστε το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Ανακατέψτε με τις γαρίδες και τα λαχανικά. Αφήστε τα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, περάστε τις γαρίδες και τα λαχανικά σε καλαμάκια. Ψήστε στο γκριλ σε μεσαία ή υψηλή φωτιά μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν. Σερβίρετε με έξτρα βότανα και την υπόλοιπη σως.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment