Καλαμάκια γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο

Καλαμάκια γαρίδας με λεμόνι και σκόρδο

Ένα τέλειο πιάτο για κάθε στιγμή!

Υλικά

  • 450 – 600 γρ. μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 4 λεμόνια, σε λεπτές φέτες και κομμένα στην μέση
  • Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 4 σκελίδες, σκόρδου, πολτοποιημένες
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Απλώστε λίγο λάδι σε μια λαδόκολλα.

Περάστε τις γαρίδες και τα λεμόνια στα καλαμάκια. Τοποθετείστε τα καλαμάκια στο ταψί. Τοποθετείστε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά, για περίπου 5 – 7 λεπτά.

Προσθέστε λάδι σε ένα μεσαίο προς υψηλό τηγάνι. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι, για τη γεύση.

Σερβίρετε τα καλαμάκια γαρίδας και αλείψτε τα με το μείγμα λαδιού και γαρνίρετε με μαϊντανό, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://damndelicious.net


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published